Vår plattform är inte som andra. Det gynnar dig!

En produkt som tillåter applikationer och system, interna och externa att arbeta tillsammans – oberoende av generation, teknik eller leverantör.

Långa traditioner – 20 år i branschen

 Xware AB är ett företag som det går att lita på. Vi utvecklar och marknadsför en helsvensk, stabil, högteknologisk integrationsplattform som fungerar som ett tekniskt nav i både militära och civila sammanhang.

Vår produkt xTrade används för att knyta samman kunder, leverantörer och partners i ett överblickbart och lätthanterligt nav. Våra kunder finns inom bland annat handel, logistik, IT, försvaret samt sjukvården.

Xware AB har sedan grundandet år 1991 arbetat med programvaruutveckling med inriktning mot datasäkerhet, datakommunikation och systemintegration.

Vägen hit

1994 fick vi i hård konkurrens med andra mjukvaruföretag i uppdrag av Försvarets materielverk (FMV) att till Försvarsmakten och den svenska staten leverera en meddelandebaserad kommunikationsplattform för integration av både taktiska och administrativa system. Systemet var den första generationen av den plattform som senare döptes till xTrade.

Under 1996 upphandlade Försvarsmakten ett nytt system, nu med WAN-kommunikation över TCP/IP-protokoll. Återigen gick uppdraget till Xware.

xTrade fyller 15 år

Under 1999 lanserades en helt ny generation av xTrade. Plattformen hade nu utvecklats till en komplett lösning med funktionalitet, prestanda och tillförlitlighet på en mycket hög nivå, anpassad till VAN-operatörer. En av de första kunderna var WM-data (nuvarande CGI) som var i behov av att uppgradera sin meddelandeväxel.

xTrade-teknologin etablerade sig snabbt på marknaden och användes tidigt bland annat inom sjukvårdssektorn och i en e-handelslösning för pappersindustrin.

Sedan den första versionen släpptes har många företag och organisationer valt att integrerat sin verksamhet med xTrade. Produkten fortsätter att utvecklats och är idag en plattform med all den funktionalitet som behövs för snabb, säker och tillförlitlig sammankoppling av alla slags system.

Vår plattform är inte som andra. Det gynnar dig!

Våra värderingar och det vi står för

Våra värderingar genomsyrar vårt företag, vår produkt och vårt sätt att arbeta. Värderingarna är mer än bara ord, de leder oss i våra dagliga beslut, i hur vi gör affärer och hur vi arbetar tillsammans och med andra.

Offensiva och engagerade

Vi är engagerade och positiva. Vi vågar ta ledningen och visa vägen framåt. Vi är lyhörda och öppna och har ett starkt engagemang i våra produkter, kunder och kollegor.

Vi är kreativa och har en ständig vilja till förnyelse. Vi bidrar till våra kunders framgång genom att anpassa oss till deras efterfrågan och hela tiden erbjuda nya innovativa lösningar.

Värdeskapande

Vi är övertygade om att allt alltid går att förändra och förbättra och vi ger oss inte förrän vi skapat konkreta värden hos våra kunder, som sänkta kostnader och effektivare arbetssätt.

Allt vi skapar ska vara enkelt att förstå och använda. Vi är praktiska och verklighetsnära. Vi strävar alltid efter att göra livet enklare för våra kunder. Kostnaden för våra produkter och tjänster ska aldrig komma som någon överraskning utan kan alltid presenteras i förväg.

Trovärdiga och oberoende

Vi strävar efter att vara en god partner. Det ska vara lätt att göra affärer med oss och våra kunders lojalitet är det finaste vi vet.

Vi är ärliga, vi håller vad vi lovar och har ingenting att dölja. Våra produkter är säkra och pålitliga. Vi tror på att dela med oss av kunskap och erfarenhet. Vi är experter på det vi gör och har ett långsiktigt perspektiv på verksamheten.

Vi har genom vår tekniska kunskap och oberoende position frihet att utnyttja den bästa tekniken i varje situation för att alltid uppnå bästa möjliga funktion och resultat.

 

Xware AB:s ledning

Jonas Ericsson, VD och teknisk chef

Född 1966 anställd sedan 1992

Yrkeslivserfarenhet:

Före detta kapten inom Försvarsmakten. Lång erfarenhet av operativsystem, hårdvaru-programmering och objektorienterad design samt programmering inom områden som kommunikation, datasäkerhet och mission critical guidance system.

Utbildning:

Lunds Tekniska Högskola, inriktning elektroteknik.

 

Anders Lyckosköld, försäljningschef

Född 1961 anställd sedan 1991

Yrkeslivserfarenhet:

Före detta arméingenjör inom Försvarsmakten. Lång erfarenhet av operativsystem, programmeringsspråk, hårdvara och avancerad systemdesign inom områden som kommunikation, mission critical guidance-system, IT-säkerhet och informationsdelande system.

Utbildning:

Arméingenjörsutbildning maskin, fordon, data samt teleteknik. Civilingenjör inriktning elektroteknik från Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm.