Nyheter

WiseTech Global förvärvar Xware

Tisdagen den 30 april blev det klart att Xware förvärvas av det australiensiska logistikmjukvarubolaget WiseTech Global.

WiseTech Global är en global mjukvarukoncern som tillhandahåller lösningar för effektiv logistikhantering. Bolaget är noterat på Sydneybörsen och har verksamhet i 130 länder med över 1500 medarbetare. Bland de mer än 12,000 kunderna finns de flesta av världens ledande logistikföretag. I Sverige har WiseTech Global bland andra kunder som Geodis och Greencarrier Freight Services och äger sedan 2018 Cargo IT baserat i Upplands Väsby. Under den senaste 5-årsperioden har mer än 200 miljoner aus. dollar investerats i produktutveckling och ökad geografisk närvaro genom förvärv i Europa, Asien och Amerika.

Samgåendet med WiseTech Global innebär inga förändringar i arbetet med våra nuvarande kunder och partners. Xware kommer att fortsätta att utveckla och supporta sin ledande integrationsplattform xTrade på samma sätt som idag och arbetet med den kommande ”Next Generation”-plattformen fortsätter som tidigare. 

Med WiseTechs globala organisation och utvecklingsresurser i ryggen kommer Xware att stärka sin innovationskraft och det ger oss möjligheter att stödja globala företag inom alla branscher med breda och verksamhetskritiska integrationsbehov. WiseTechs branschexpertis inom logistikområdet kommer också att komma Xwares nuvarande kunder inom sektorn tillgodo.

Xware blir ett helägt dotterbolag till WiseTech Global och kommer att verka oförändrat under samma firmanamn och juridiska enhet.

Vi är övertygade om att detta steg i Xwares utveckling innebär en mycket positiv förändring för både våra kunder och partners. Xware kommer att behålla alla de positiva egenskaper som kännetecknar en liten och agil organisation, samtidigt som företaget nu har tillgång till helt andra resurser med förmåga att leverera lösningar på den globala marknaden. Att WiseTech Global väljer att basera sin egen integrationsbuss på vår produkt och teknologi är ett tydligt bevis på våra produkters konkurrenskraft.      

Pressmeddelande (länk)